Ontdek de unieke bakkerijtraditie van Bakker Rijkenberg, die al sinds 1924 een begrip is in Haarlem Zuid-West.

Als een van de oudste bakkerijen in de stad, blijft ons familiebedrijf trots zijn oorspronkelijke plek innemen, geleid door nazaten van de oprichter Herman Rijkenberg. Sinds 2011 heeft de vierde generatie zich bij de derde gevoegd, met Clementine Tuijn-Rijkenberg, haar man Hans Tuijn, zoon Jaap Tuijn en schoondochter Simone Tuijn als de huidige directie. 

Clementine Tuijn-Rijkenberg
Hans Tuijn
Jaap Tuijn
Simone Tuijn

Gesitueerd aan de rand van het centrum, is Bakker Rijkenberg al bijna een eeuw lang een baken van vers brood, startend met Herman Rijkenberg’s pioniersgeest in een nieuwgebouwde wijk bij de St. Bavo Kathedraal. Ons bedrijf is voortdurend geëvolueerd, met moderne faciliteiten en zelfs een online aanwezigheid via website, Facebook, Instagram en onze webshop, waarmee we als eerste bakker in Haarlem huis-aan-huis leveren. Ondanks deze modernisering blijft ons toegewijde team dezelfde passie uitstralen als in 1924.

De geschiedenis van Bakker Rijkenberg is doordrenkt van sociale betrokkenheid, zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen we een belangrijke rol speelden in de buurt. Na de oorlog groeide de bakkerij mee met de wederopbouw, met belangrijke innovaties zoals de aanschaf van een grote stenen oven in 1950 en de installatie van de eerste wagenoven in de jaren zestig. Tegenwoordig blijven we trouw aan de traditionele recepten van onze oprichter, terwijl we worden bestuurd door de derde en vierde generatie van de familie Tuijn-Rijkenberg.

Bij Bakker Rijkenberg wordt het enthousiasme voor het vak van generatie op generatie doorgegeven, en we zijn er trots op om nog steeds een vaste waarde te zijn in de Haarlemse gemeenschap, waar authenticiteit en kwaliteit hoog in het vaandel staan.